Museum Amsterdam, alles over rené Lalique

Voor alle kunstliefhebbers is museum Lalique bij Amsterdam een uitstekende aanrader. het museum ligt dan “bij Amsterdam” maar ligt eigenlijk 120 km verder. Maar voor de meeste toeristen is het normaal om zoveel te reizen, omdat in de Randstad erg druk is. Elk jaar bezoeken daarom héél veel toeristen museum Amsterdam of ook wel genoemd Lalique museum.

Lalique museum Amsterdam

Het museum is vernoemd naar een kunstenaar die in 1860 tot 1945 leefde genaamd René Lalique en hij werd de Da Vinci genoemd onder de juwelen en glaswerken, Doordat alles wat hij heeft gemaakt heel gedetailleerd is. René lalique heeft in zijn leven 15000 objecten gemaakt waar er 7500 van zijn uitgekomen.

Nog een extraatje

In het museum Amsterdam kunt u heerlijk lunchen bij de openhaard of op het terras. Het terras is gelegen aan een prachtige bloementuin, die zo is gemaakt dat er veel vlinders op af komen. Lalique verwerkte de “kleine natuur”in zijn objecten. Gasten die de collectie hebben gezien en daarna door de bloementuin lopen zien veel terug in de objecten van René lalique. Lalique museum Amsterdam is een uitstekende keus om een prachtige ervaring op te doen als u een dag naar het museum wilt.