Nooit meer een naam vergeten met een handig naamplaatje

naamplaatje

Ben jij ook zo iemand die een persoon de hand kan schudden en nog geen tien seconden de naam van die persoon is vergeten? Dat is waarom een naamplaatje soms handig is. Om mensen te herinneren, te herkennen of aan te geven dat iemand met deze naam in de buurt woont of werkt. Een naamplaatje kan daardoor vele functies hebben. Hieronder ontdek je er daar een paar van.

naamplaatje

Een naamplaatje bij de deur

Een mooi naamplaatje bij de voordeur kan vele doelen dienen. Allereerst is het een goede manier om te laten zien wie er op een bepaald adres woont. Mensen die nog nooit bij je thuis zijn geweest, weten dan direct dat ze goed zitten. Daarnaast is het een leuke vorm van decoratie. Je kunt kiezen voor een mooi glazen plaatje of een bijzonder lettertype met een illustratie. Je kunt alle kanten op. 

Naamplaatjes voor om de nek

Het kan ook mooi staan en bovendien soms praktisch zijn om een naamplaatje om de nek te dragen. Veel mensen doen dat in de vorm van dog tags. Dit zijn een soort metalen plaatjes met je naam en details erin gedrukt. De term komt van het Amerikaanse leger waar elke militair die dog tags om zijn nek had. Tegenwoordig is de reden dat ze gedragen worden minder luguber gelukkig. Ze kunnen ook gewoon als hip sieraad dienen. Naamplaatjes zijn er dus in veel verschillende vormen zoals je al ziet, maar er is nog veel meer mogelijk!