Vegan gezichtsverzorging voor een mooi huidje

Heb je last van een gevoelige huid? Dan is het aan te raden om eens vegan gezichtsverzorging te proberen. Deze producten zijn namelijk vrij van kunstmatige ingrediënten zoals parabenen, sulfaten en kunstmatige kleur- en geurstoffen. Deze kunnen nogal irriterend voor de huid zijn, waardoor je bijvoorbeeld snel last krijgt van roodheid, puistjes, schilfers of jeuk. Vegan gezichtsverzorging is dus een uitstekende keuze als je lief voor je huid wil zijn!

Welke vegan gezichtsverzorging producten moet ik in ieder geval hebben?

Een gezonde huid begint bij een goede reiniging, dus een reinigingslotion is in ieder geval belangrijk om te hebben. De huid schoonmaken doe je trouwens niet alleen ’s avonds, maar ook ’s ochtends. Dagcrème wordt dan een stuk beter opgenomen door de huid als je het op een schoon gezicht aanbrengt. Na het reinigen moet je je huid verzorgen met een crème die bij je huid past. Heb je bijvoorbeeld een rijpe huid, dan wordt een anti-age crème aangeraden. Verder is er ook vegan gezichtsverzorging speciaal bedoeld voor onder andere de vette huid, droge huid, gevoelige huid en gemengde huid.

Kijk ook eens bij deze producten

Als je huid een beetje dof oogt, dan kan een peeling of een reinigende gezichtsmasker wonderen doen. Deze vegan gezichtsverzorging zorgt er namelijk voor dat de dode huidcellen in je gezicht makkelijker loslaten, waardoor je huid ademruimte krijgt en gestimuleerd wordt om nieuwe huidcellen aan te maken. Afhankelijk van je huidsoort kun je de peeling iedere dag gebruiken, maar bij een droge en/of gevoelige huid is het beter om het bij een of twee keer per week te laten. Andere vegan gezichtsverzorging die het proberen waard zijn, zijn de serums en huidolie. Een serum smeer je na het reinigen van je gezicht. Daarna gebruik je een gezichtscrème en als afsluiter smeer je met huidolie. De volgende ochtend zul je wakker worden met een zijdezacht gezicht en een stralende huid!