Waarom wordt een elektrische sigaret gebruikt?

e-sigaretten

Wil je stoppen met roken dan zijn e-sigaretten een goed hulpmiddel om dit voor elkaar te krijgen. Door het gebruik van een elektronische sigaret kun je het nicotinegebruik doseren. Een sigaret bevat uit twee delen, de verdamper en de batterij. De verdamper wordt met e liquid gevuld en wordt verdampt. Op de batterij druk je op een knop waardoor een gloeidraad in werking wordt gesteld, deze zorgt voor de verdamping van de vloeistof.  

Waaruit bestaat de vloeistof? 

e-sigaretten

De vloeistof die wordt gebruikt is een oplossing van propyleenglycol en plantaardige glycerine, deze kunnen worden gemengd met aroma en gewenst met nicotine. Er zijn verschillende soorten smaken, ook met het nicotinegebruik kun je een keuze maken. Probeer bij het gebruik van e-sigaretten zoveel mogelijk een echte sigaret te benaderen. Wanneer je stevig en veel hebt gerookt begin dan niet met een te laag gehalte nicotine in je vloeistof. Dit varieert in veel gevallen van 0 tot 20 mg nicotine. 

Bekende smaken voor een e sigaret 

e-sigaretten

Gebruikers van e sigaretten maken dankbaar gebruik van de vele smaken die er op de markt zijn. Van fruit, koffie, snoep en menthol tot aan tabak met en zonder nicotine. Er zijn ook sigaretten op de markt waarbij je een knop in moet drukken, of een variant die direct gaat branden als je de e sigaret gaat gebruiken. Gemiddeld geeft een e sigaret tussen de 3,3 en 3,7 volt, dit is voldoende om de gloeispiraal in werking te laten treden, hierdoor wordt de vloeistof verbrandt.