Wat is een Scandinavische stijl?

TV meubel scandinavisch

Een Scandinavische stijl, je hoort er steeds meer over. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Moet je al je meubels vanaf nu uit Zweden halen of is het voldoende als alleen je tv meubel Scandinavisch is? Wil je weten of de Scandinavische stijl bij jou past? Lees dan verder.

Rust en eenvoud

Meubels in de Scandinavische stijl stralen rust en eenvoud uit en zijn zeer functioneel. Dat wil zeggen dat de meubel ideaal ontworpen is voor zijn functie. Kasten in de Scandinavische stijl zijn niet alleen strak en stijlvol, maar hebben ook genoeg ruimte om al jouw spullen veilig op te bergen. Meubilair in de Scandinavische stijl zijn minimalistisch, comfortabel en goed voor alle doeleinden. Je hoeft je dus niet meer te schamen als je je vrienden uitnodigt voor een spelletjesavond, omdat je huis er rommelig uitziet: alles heeft in de Scandinavische stijl zijn eigen plekje. 

TV meubel scandinavisch

Kleuren

Wanneer je overweegt Scandinavische meubels te kopen, moet je ook goed nadenken over de kleuren. Over het algemeen zijn lichte kleuren zeer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan mintgroen of pastel blauw. Felle kleuren kunnen worden gebruikt voor accenten, maar niet als kleur voor de hele woonkamer. Ook licht, natuurlijk hout is uitermate geschikt voor de Scandinavische stijl. Dit brengt een mooi, subtiel contrast voor de pasteltinten en strakke meubels. 

Patronen

Ook patronen hebben een plekje in de Scandinavische stijl. Er wordt met name veel gebruik gemaakt van geometrische vormen, maar ook meer gedurfde patronen zijn op hun plek in een Scandinavische woonkamer. De Scandinavische stijl is dus echt van alle markten thuis!