Zomerpetten

In de zomer worden er normaal gesproken het meeste petten gedragen, niet enkel omdat dit je beschermt tegen verbranding maar ook omdat het fijner is voor je ogen en je hierdoor geen zonnebril hoeft te dragen. Verder is het ook makkelijk wanneer je net uit de zee komt of een lekkere verfrissende duik hebt genomen. Er zijn veel verschillende soorten petten die je in de zomer kan dragen helemaal voor dames pet zomer zijn er veel verschillende soorten en types te vinden. Maar welke zit nu het meest comfortable en ziet er het mooist uit? Deze vraag proberen we in dit artikel te beantwoorden.

Soorten petten

Voor in het zomerseizoen zijn er veel verschillende soorten petten te vinden, helemaal voor dames pet zomer zijn er ontzettend veel uiteenlopende petten te vinden. Denk hierbij aan kleine petten, met enkel een punt boven je ogen, maar ook doorlopende petten, of petten met een extra gedeelte aan de zijkant voor bescherming tegen de wind. Welke pet het best bij je past verschilt voor iedereen maar het is goed er over na te denken wat je belangrijk vindt aan een pet voor in de zomer. Denk hierbij aan of je er graag nog een zonnebril bij draagt of dat je pet je graag moet beschermen tegen alles zoals wind, zon en verbranding. 

Pet voor op het strand

Voor op het strand zijn er vaak andere eisen aan een pet, zo moet hij je beschermen tegen de wind, deze kan vaak nogal oncomfortabel zijn met het opstuivende zand namelijk. Verder is het fijn als de met makkelijk op te zetten is en comfortabel zit. Je wil namelijk niet dat je wanneer je uit de zee komt je heel veel moeite moet doen om je pet op te zetten. Want uinteindelijk draag je meestal toch je, vaak nieuw pet, voor het comfort. Daarom zijn strandpetten vaak ook anders geproduceerd.